Az adriai ingatlanok az idén is nagyon népszerűek

Horvátország vonzerejét az elérhető árak biztosítják, elhelyezkedése és mindaz, amit kínál. A legnagyobb vonzereje a homokos és kavicsos strandoknak van, valamint a kristálytiszta víznek. Ez hatással van a horvátországi ingatlanok vásárlására is, az érdeklődés logikusan a tengerparti régiókban a legnagyobb – Isztria félszigete Horvátország északi partvidékén, Hvar és Korcula szigetek, Zadar, Bibinje, Makarska riviéra vagy Dalmácia.

Éppen az észak-dalmáciai szigetek déli részén, a Dugi otok és Zirje szigetek közötti külső sávban található a turisták legkedveltebb úticélja, a Kornati szigetcsoport, mely kis szigetekből, szigetecskéből és zátonyokból áll.  A nevét a legnagyobb szigetről, Kornatiról (32,6 km2) kapta. A szigetcsoportot a 300 km2 területen található 147 sziget, szigetecske és zátony alkotja, ezzel Kornati az Adriai-tenger legsűrűbb szigetcsoportja. A legkisebb szikla csupán néhány négyzetméteres.

A mészkő eredetű fehér szigetecskéken nincs vízforrás vagy patak, és a csapadék és a hőmérséklet ingadozása miatt a nyár folyamán a növényzet nagyon ritka.

A Kornati Nemzeti Parkot 1980-ban alapították, ide tartozik 89 sziget, szigetecske és zátony (223 km2 területen), ami a teljes Kornati szigetcsoport kétharmada. A nemzeti parkot elsősorban a geomorfológiai sajátosságok és a tengeri élet sokszínűsége megőrzésének érdekében hozták létre. A park természetének egyedülálló jellemzője, hogy emberi hatásoktól mentes.

A nemzeti parkba belépőt kell fizetni. Ha itt további tevékenységet szeretne folytatni, azért külön kell fizetni. A Kornati Nemzeti Park igazgatósága Murterben székel a partmenti Murter szigeten.

A szigetcsoport nem lakott. Azonban van itt néhány település, ahol a helyiek a betakarítás idején laknak minden évben néhány hétig. Kornati utolsó lakói valószínűleg a rómaiak voltak, emléküket őrzi a legrégibb fennmaradt épület – a Tureta, mely őrtorony volt.

A XVIII. századig volt itt néhány halászfalu is, ezek eredeti épületeit ma egyszerű vendéglátóhelyekké alakították át. A tenger Kornati körül halakban nagyon gazdag. Nyáron a helyi földek tulajdonosai juhokat hajtanak ki legelni és itt hagyják őket felügyelet nélkül az egész nyáron. Egyes szigeteken olívát, fügét, szőlőt termesztenek, néhány helyen zöldséget is.

A szigetcsoport a vitorlázók paradicsoma. Két jachtkikötő van, az ACI Marina Piskera – Vela Panitula szigetén (közvetlenül a nemzeti parkban) és az ACI Marina Zut – a Zut szigeten. Kornatinál búvárkodásra is kiváló helyek vannak.

Horvátország a legkedveltebb nyári üdülési úticélok közé tartozik. Horvátország nagyon sokszínű ország, ahol a turisták rengeteg természeti emléket látogathatnak meg, mint amilyenek a barlangok, karsztvidékek, sziklahidak vagy vízesések. Horvátországban is vannak UNESCO műemlékek, említésre méltóak Dubrovnik, a Plitvicai tavak vagy Hvar.

Ezért nálunk is növekszik az érdeklődés az ingatlanvásárlás iránt, amelynek itt vannak sajátosságai. Az eladásra kínált ingatlanokat gyakran engedély nélkül építették, vagy hiányzik hozzájuk a szükséges dokumentáció. Ezért a Horvátországban lévő ingatlanok vásárlásakor nem javasoljuk, hogy közvetlenül vegyen ingatlant, vagy ismeretlen helyi ingatlanközvetítői ügynök közreműködésével. Amennyiben el szeretné kerülni az esetleges problémákat, horvátországi ingatlan vásárlásakor vegye igénybe a mi társaságunk szolgáltatásait, mi ellenőrizzük az ingatlant és biztosítjuk a teljes jogi szervizt. Az árak az utóbbi években jelentősen nőttek, a kisebb apartmanok árai azonban 70 ezer eurónál kezdődnek.

Felkeltették érdeklődését a horvátországi ingatlanok vásárlásáról szóló információk? Válasszon horvátországi ingatlant. Ha tengerparti ingatlant keres, és más országban is lehet, nézze meg az alábbi országokban történő ingatlanvásárlásról szóló részletesebb információkat:

Bővebb információkért látogasson el a www.rellox.hu honlapra, vagy vegye fel a kapcsolatot a Rellox társaság képviselőjével.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: