Az ingatlanárak Spanyolország egyes régióiban növekednek

A spanyol ingatlanpiacról érkező jó hírek az utóbbi időben nem túl gyakoriak, mégis egyes régiókban pozitív fejlődés észlelhető. Emelkednek az ingatlanárak, pl. a Baleár- és Kanári szigeteken.

Áprilisban az évközi növekedés 3,3 % volt, ami ellentétben áll a többi tartományban bekövetkezett hirtelen csökkenéssel. Az nyilvánvaló, hogy az ingatlanok jellege és ingatlanvásárlás iránt érdeklődők nemzeti összetétele (az érdeklődők több, mint 80 %-a külföldi illetőségű személy) a nyári üdülőhelyeken a piac gyors felépülését eredményezte. Úgy tűnik, hogy a piac a nehezén már túljutott és a növekedés 2013-ban tovább fog gyorsulni. Ezek fontos információk elsősorban a külföldi vásárlók számára.

Más régiókban a helyzet lényegesen rosszabb, ma az átlagárak közel egyharmadával alacsonyabbak, mint 2006-2007-ben. Pedig az árak zuhanása a legnagyobb éppen a tengerparti üdülőkben volt, valamint a nagyvárosokban. Másrészt azonban az egyes helyeket egymástól függetlenül kell értékelni, és szigorúan figyelembe kell venni az értékesített ingatlanok minőségét. Az elemzések ugyanis figyelembe veszik a viszonylag rossz minőségű ingatlanokat is kilátás nélkül a tengerre, melyeknél az árak általában sokkal erőteljesebben csökkennek, mint a luxus ingatlanoknál.

A piac felépüléséhez hozzájárult a spanyol miniszterelnök nyilatkozata is, miszerint az 500 000 euró feletti árú ingatlanok vásárlóinak belföldi illetőségű személy korlátlan jogállását biztosítják. Bár ezt az ajánlatot eredetileg a 160 000 eurónál drágább ingatlanok vásárlására tervezték, a változás a piac élénkülésére bizonyára nem lesz nagy hatással. A spanyol ingatlanok iránti érdeklődés a Nagy-Britannia és uniós tagországok mellett növekszik Oroszországban és Kínában is.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: