Svájci turisztikai területek áttekintése, amelyekben a külföldiek is vásárolhatnak ingatlant

Sokan saját ingatlanról álmodnak az Alpesi síterepekben, ahová rendszeresen kirándulni járhatnak. Az egyik lehetőség egy svájci ingatlan megvásárlása, amely lehetővé teszi a külföldiek számára, hogy ingatlanokat vásároljanak.

Tekintettel arra, hogy Svájc egy konföderáció, így mind a 26 kantonnak saját törvényei vannak. A svájci ingatlanpiac főleg az összetettségéről és a szigorú szabályozásokról híres. Azonban a külföldi ingatlan tulajdonosokra vonatkozó szabályok szigorítását a svájci kormány nemrég elutasította.

A külföldiek vásárolhatnak ingatlanokat a legjobb alpesi üdülőhelyeken, de a nemzeti, regionális és a helyi korlátozásokat is figyelembe kell venniük. Ezek például az ingatlan elhelyezkedésére vagy a típusára vonatkozhatnak. A külföldi tulajdonosok az ingatlanjaikat 6 hónapot használhatják az év folyamán. Az ingatlan cég nevében nem vásárolható meg.

A Lex Koller törvény (német nyelvű szöveg) alapján engedélyezési rendszert vezettek be, amelynek köszönhetően a külföldiek csak bizonyos, legfeljebb 200 nm lakóterülettel rendelkező ingatlanokat vásárolhatnak meg. A Lex Weber törvény azokon a településeken nem engedélyezi a rekreációs ingatlanok építését, ahol az ilyen típusú ingatlanok már elérték a 20%-ot.

Ahhoz, hogy Svájcban élni, dolgozni tudjon, vagy esetleg itt szeretné eltölteni a nyugdíját, tartózkodási engedélyt kell kérelmeznie. Ezzel az engedéllyel a rendelkezésre álló ingatlanok köre jelentősen bővül. Az engedély nélkül a külföldi vásárlók csak a turisztikai területeken vásárolhatnak ingatlanokat. A legtöbb síterületen lehetséges az ingatlanvásárlás, mivel azok a turisztikai területek közé tartoznak. Ez Bern, Graubünden, Obwalden, Uri, Valais és Vaud kantonokra vonatkozik.

Ingatlanvásárlás – Bern kanton

Bern kantonban az egyes épületekben csak az apartmanok 50%-a értékesíthető külföldieknek. Grindelwald üdülőhelyén az árnak 750 000 CHF-nál magasabbnak kell lennie. Wengen és Lauterbrunnen falvaiban a külföldiek csak apartmant vásárolhatnak, faházat nem. Mürren falujában a külföldiek nem vásárolhatnak ingatlanokat. Gstaad üdülőhelyén pedig a külföldiekre nem vonatkoznak semmilyen helyi korlátozások.

Ingatlanvásárlás – Graubünden kanton

Graubünden kantonban Arosa-Lenzerheide és Flims Laax Falera üdülőhelyei fekszenek, ahol a külföldiekre nem vonatkoznak semmilyen helyi korlátozások. Továbbá a külföldiek Davos, Klosters és St.Moritz üdülőhelyein is vásárolhatnak ingatlant, azonban a kínálat nagyon alacsony.

Ingatlanvásárlás – Obwalden kanton

Obwalden kantonban Engelberg városában a külföldiek által megvásárolható ingatlanok száma nagyon kicsi, azonban nincsenek semmilyen helyi korlátozások.

Ingatlanvásárlás – Valais kanton

Valais kantonban a külföldi állampolgárok a vásárlástól számított 5 évig nem adhatják el az ingatlanukat (kivéve a kivételeket). Saas Fee, Verbier, La Tzoumaz, Les Collons, Nendaz, Veysonnaz, Crans-Montana, Leukerbad, Anzére, Grimentz, Zinal, St. Luc, Chandolin, Champery, Les Crosets, Morgins, Torgon és Val d’Illiez falvakban és üdülőhelyeken a külföldiek számára nincsenek korlátozások. Zermatt-ban a külföldiek számára szinte lehetetlen az ingatlanvásárlás.

Ingatlanvásárlás – Vaud kanton

Vaud kantonban is legalább 5 évig nem értékesíthető az ingatlan. Villars, Chateau d’Oex és Rougemont síközpontjaiban a külföldiek számára nincsenek korlátozások.

Amennyiben Svájcban szeretne ingatlant vásárolni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Megtaláljuk Önnek a megfelelő ajánlatot.

További országok ingatlankínálata:

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: