Az olaszországi ingatlanpiac növekedni fog 2012-ben is

Az ingatlanügynökök nem számítanak arra, hogy az olaszországi ingatlanok iránti érdeklődés az idei év első felében jelentősen csökkenne. A becslések szerint az érdeklődés növekedni fog, egyes ingatlanügynökök ezt tapasztalták már 2011 utolsó negyedévében is, 2011 végén a kereslet az elmúlt négy év alatt a legmagasabb volt.

A saját ingatlanok iránt érdeklődők nemcsak olaszországiak voltak, hanem Nagy-Britanniából, Norvégiából, Svájcból, Oroszországból és más országokból is jelentkeztek. A legfrissebb adatok szerint Olaszországban a házak 80 %-a magántulajdonban van. Ennek egyik oka a bérbeadók nyereségeit csökkentő korlátozások.

Kérdés azonban, hogyan alakulnak majd az ingatlanok árai. A Nomisma think-tank adatai szerint az olaszországi ingatlanok árai 2011 júniusáig egy év alatt 0,7 %-al csökkentek. A szakemberek azonban nem tudnak megegyezni abban, hogy folytatódni fog-e az árak csökkenése, vagy fel kell készülni azok növekedésére.

A vásárlók között az utóbbi időben egyértelműen a legkeresettebbek a Como és Maggiore tavak közelében fekvő ingatlanok, irántuk az érdeklődés növekszik. Az emberek kedvelik a tavak közelségét, melyek szabadságok ideális célpontjai. Előny a kiváló megközelíthetőség Milánóból, ahol nemzetközi repülőtér is van.

Tekintse meg az olasz tavak közelében fekvő ingatlanok kínálatát.

Az egyik érv, miért éppen itt érdemes ingatlant vásárolni, az ingatlan várhatóan stabil ára. A bizonytalanság az euróövezetben a jövőben hatással lehet az olaszországi ingatlanpiacra is. Az ingatlanügynökök szerint azonban az ingatlanok hasonló helyszíneken mindig keresettek lesznek, így a hatás áraikra minimális lesz.

A Country Life magazin szerint befektetés szempontjából hasonlóan stabil vidék Toszkána is.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: