Befektetés ingatlanokba Berlinben? Európa egyik legbiztonságosabb városa

Németország, de elsősorban Berlin egyre nagyobb népszerűségnek örvend a befektetők között. A mai bizonytalan Európában úgy tűnik, a város biztonságos hely. Ez nem csupán az erős befektetőkre érvényes, ingatlant Németországban egyre nagyobb arányban keresnek a kis- és egyéni befektetők is.

Ők az ingatlanok iránt azért érdeklődnek, mert más befektetések jövedelme alacsony, például csökkennek a takarékszámlák nyereségei. Az ingatlanvásárlást biztonságosnak és jövedelmezőnek tartják az egyébként nagyon óvatos németek is.

Amíg az egész Németországban az emberek 40 %-nak van saját háza vagy lakása, Berlinben ez az arány csupán 14 %. Annak oka, miért választják Berlinben egyre többen az ingatlan tulajdonlását, az, hogy tíz év használat után az ingatlan eladása után nem kell nyereségadót fizetni. Vásárláskor további tényező az ingatlan előnyös bérbeadásának lehetősége és a lakáshitelek alacsony kamatlába.

Berlin iránt az érdeklődés az utóbbi években jelentősen növekedett. A város jól fejlődik, sok külföldi érkezik, a 90-es évek elején visszaköltözött ide a szövetségi kormány is. 2014-re tervezik az új nemzetközi repülőtér megnyitását, ami tovább fokozza majd a külföld érdeklődését. És persze Németország továbbra is az európai gazdaság fő hajtóereje.

A városban emelkednek az átlagbérek. Bár a múlthoz képest többet építkeznek, a lakáshiány tovább tart. A városba egyre többen költöznek be, németek és külföldiek, változik a lakók összetétele. Érezhetően emelkednek az ingatlanok árai és a bérleti díjak is. De még így sem érik el olyan más német nagyvárosok szintjét, mint München, Hamburg vagy Stuttgart. Már a múltban is a fővárosban az árak nagyon alacsonyak voltak.

Ez ma is érvényes. Ha összehasonlítjuk az ingatlanok árait más európai fővárosokkal, ingatlant Berlinben vásárolni sokkal előnyösebb. Ráadásul a németországi ingatlanpiacon a múltban sem volt robbanásszerű növekedés, az egész országot, és a fővárost különösen biztonságos befektetési helynek tartják.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: