Párizs vonzza az ingatlanbefektetőket

A francia főváros, Párizs végzett az első helyen az ingatlanbefektetők között. Így megelőzte Londont is, az ingatlanok iránt érdeklődők korábbi győztesét. Ez derül ki az ingatlanügynökök adataiból, akik az Európa fővárosaiban megvalósított befektetések mértékét tanulmányozták.

Szerintük Párizsban a befektetések nagysága 2011 második felében elérte a 7,9 milliárd eurót, az első félévben az 3,6 milliárd euró volt. London 7,8 milliárd euróval szorosan a második helyen végzett.

Az európai ingatlanbefektetések 14 százaléka ma Párizsban valósul meg. A legnagyobb növekedést az ingatlanirodák a nem lakáscélú ingatlanoknál észlelték.

Jelentősen élénkült az ingatlanpiac Moszkvában is. Amíg az év második felében a befektetések nagysága 2,6 milliárd euró volt, az elsőben csupán 1,9 milliárd. Moszkva ezzel Berlin elé került, és Európában az ingatlanbefektetések hatodik leggyakoribb célpontja.

A Moszkva iránti érdeklődés növekedése a becslések szerint ezzel még nem ér véget. Az ingatlanbefektetések nagyobb részét ma a hazai befektetők valósítják meg. Amint ismét megjelennek a külföldi befektetők, további jelentős növekedésre lehet számítani.

Amíg Franciaországban és Németországban a befektetések szempontjából sikeres évet zártak, rosszabb volt a helyzet Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: