Tiroli újdonságok a 2014/15 –ös szezonra

Saját ingatlannal rendelkezik az osztrák Tirolban vagy most szeretne ingatlant vásárolni? Olvassa el az újdonságokat, amelyekre a következő szezonban kerül sor.

Új felvonók és infrastruktúra

A szezon egyik legnagyobb beruházása kétségtelenül az Ischgl –ben elhelyezkedő felvonó újraépítése. Az eredeti, 24 éves négyüléses Pardatschgratbahn helyére egy teljesen új luxus felvonó kerül (40 millió euró értékben).

Az új létesítmény gondola rendszert kínál majd – 31 kabin, akár 28 fős. A síelők és a snowboardosok számára körülbelül kilenc perc szükséges a faluban fekvő alsó állomástól a Pardatschgrat hegységre való feljutásra, amely 2624 méter magasságban fekszik. A felvonó 2800 főt képes szállítani óránként. Ez a beruházás a várva várt Piz Val Gronda (2013) megnyitását követi.

Kiterjedt modernizációk zajlanak Kitzbühltől északra is a SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental –ban. Az összesen 23 millió eurós beruházások fedezik a különféle innovációkat és a helyszín bővítését. Ausztria legnagyobb síközpontja az összekapcsolt sípályáknak köszönhetően így 280 kilométerrel bővül.

Scheffau síközpontja is lecseréli a felvonóját, ahol a jelenlegi négy fős rendszert egy modern nyolcüléses felvonó fogja felváltani. A felvonó fő célja a Brixen/Söll és Scheffau/Ellmau közötti frekventált szakaszok enyhítése. A hóágyúk megerősítésére is sor került. A síközpont összesen 25 új hóágyút vásárolt. Továbbá a síelők étterme is jelentős felújításon esett át.

Modrenizációk és felújítások készülnek a népszerű Sölden központjában is (Ötzal völgy). A Wasserkar négyüléses felvonó állomása 560 méterrel lejjebb lesz, ezzel meghoszabbítva a népszerű fekete sípályát. De a legjelentősebb változás a hatüléses rendeszerbe való átmenet, amely eltávolítható kabinokkal és borítókkal rendelkezik, kedvezőtlen időjárás esetén.

Új programok a látogatók számára

Az idei szezon legnagyobb újdonsága kétségtelenül az új Alpbachi Freeride Camp lesz. Ez az attrakció a kezdő és a profi síelők számára speciális tanfolyamokat kínál majd. Az egy hetes tanfolyamok az egész szezon során elérhetők lesznek. A tanfolyam alatt garantált a teljes biztonság, az ár tartalmazza a biztonsági berendezést is (lavina esetén).

Az egyre közkedveltebb freeride –k közé tartoznak a Kitzbühl központjában megtartott különleges események. Az első sikeres év után a látogatókat a jövő év Freeride hete várja, amely magába foglalja a freeride sílecek ingyenes tesztelését, továbbá különféle filmvetítéseket és gazdag kísérőprogramokat.

A síelés és a snowboardosok szerelmeseit új tanfolyamok várják, amelyek a szlalomozásra, síugrásokra és a freeride parkok trükkjeire öszpontosítanak.

Ezzel azonban az új lehetőségeknek, amelyet az elkövetkezendő szezon kínál nincs vége. A skeleton bobpályákon Amy Williams –el, az aranyérmes olimpiai bajnokkal, egyedülálló élményekre tehetnek szert. Ha úgy döntenek, hogy részt vesznek az Innsbruck közelében fekvő Igls –i világbajnokság pályáján, ez esetben lehetősége nyílik arra, hogy kipróbálják ezt az érdekes és izgalmas sportot, az olimpiai bajnok felügyelete és oktatása alatt.

Azok számára, akik nem szeretnek síelni és nem szeretnék a sípályákon tölteni az egész napot, rengeteg szabadtéri téli tevékenység kínálkozik. Figyelmet érdemel például a hagyományos tiroli karácsonyi piac, téli túrázás, hótalpas kirándulások vagy sífutás.

A vendégekre kiváló ételek és italok várnak, továbbá borkóstolók és számos helyi specialitások, sajtok, kiválasztott desszertek. Röviden, élvezhetik a teljes kulináris élményt.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: